Waldbeat heeft de eerder aangekondigde lezingen over de ontwikkeling van de popmuziek in Drachten en de Friese Wâlden, welke in november gepland stonden in Museum Dr8888 moeten verplaatsen naar Poppodium Iduna.

Dit als gevolg van het verbreken van de samenwerking met de stichting Smelne's Erfskip. Voor het ontstane ongemak bieden wij onze excuses aan.

 

U kunt nu de lezing GRATIS bijwonen op woensdag 29 nov a.s. locatie Poppodium Iduna Drachten

Stichting Wâldbeat organiseert 29 november een talkshow over het ontstaan van de popmuziek en de jeugdcultuur in Drachten en de Wâlden. In deze lezing nemen wij jullie mee door de jaren zestig tot en met de jaren tachtig en negentig.

Inloop 19.00 start programma 20.00

Deel1 gaat over de jaren ‘60 en ‘70 Gastheer Geert van der Veer ontvangt een aantal tafelgasten in een nostalgische talkshow. Zij gaan interactief met u in gesprek en terug naar deze tijd. We zien beelden en horen muziek van de eerste bandjes zoals o.a. The Black Eyes, The Ivy en Nighttrain en sterke verhalen over kroegen als De Girder, De Gespierde Geit, jongerencentra Shangri La en Tabula Rasa.

Pauze

In deel 2 gaat over de jaren 80 en 90. Samen met onze gastheer en tafelgasten uit die tijd worden herinneringen opgehaald van het muziek- en uitgaansleven in Drachten. Met beeld en geluid beleven we de bandjes en de opkomst van it Brune Jaske, Jennifeu en andere disco’s en kroegen aan De Kade. Verder zal er o.a worden ingegaan op de rol van de poppodia, het ontstaan van de HipHopcultuur, de lokale festivals en het lokale popklimaat.

Tijdens de inloop, pauze en na afloop van de talkshow bieden wij ons gelijknamige BOEK over de popgeschiedenis van De Wâlden aan tegen een aantrekkelijke INTRODUCTIE PRIJS! Het boek is tevens verkrijgbaar tijdens het Wâldbeat Local Heroes Festival op 16 december in Iduna.