Bezetting:

Adriaan Hogenbirk - Zang en Basgitaar

Piet Vorentholt  - Toetsen

Lucas van der Vloet – Drums

Lieuwe Toren - Toetsen     

Sybe Krol – Drums 

Jaar:

1979  tot  1981

In 1972 kwam Adriaan Hogenbirk in Drachten wonen omdat je daar “zomaar “ een woning in een flat kon krijgen. In de rest van Nederland was dat nog lang niet het geval.

Troijka de band waarin hij speelde werkte exclusief voor theaterbureau Holland Telstar te Sneek. Het bureau verkocht Troijka als de kleinste Top 40 Band in Nederland. Dat bracht ze al spelend door het grootste deel van Nederland en via de WZZ (welzijnszorg van het Nederlandse leger  op enkele militaire basis in West Duitsland.

Na vier jaar met veel plezier in de band gespeeld te hebben besloot Lucas om een studie aan het conservatorium te volgen. Hij heeft z’n studie met goed gevolg afgesloten en ging als slagwerk docent aan de muziekschool in Drachten werken. Hij bleef dit doen tot aan zijn plotselinge overlijden.

Lucas was de organisator van het 100 drummer project in Drachten en organiseerde in samenwerking met Cesar Zuiderwijk het 1000 drum- mer spektakel in Rotterdam. Jammer was dat de grootste aandacht naar Cesar uitging als drummer van “The Earing “ terwijl Lucas in feite  de initiator van het gebeuren was.

Lucas werd vervangen door Sybe Krol uit St Jacob en later door Michiel de Ruiter uit Meppel. Ze besloten om met vier man te gaan werken en gitarist Hans Wolf- slag uit Leeuwarden kwam ons versterken. Piet ging Funk spelen en vertrok naar de Groninger band Boozie. Lieuwe Toren uit Leeuwarden kwam voor hem in de plaats.

Promo poster van theater bureau Holland Telstar uit Sneek

 

Advertentie in de Leeuwarder Courant voor de Pedro Bar in Jelsum.