Bezetting:

Jan Akkerman - Drums

Martin Akkerman - Guitar, leadvocals, mandoline

Leo Akkerman - Contrabass

Rinnie Akkerman - Electric guitar, banjo, vocals

Jacob vd Meulen - Leadvocals, harmonica, washboard, kazoo

Kees vd ploeg - accordeon,harmonica, guitar, vocals, percussion

Jasper Vliedstra - Fiddle

Bauke Visser - Drums

Kees Epema - Bas. 

Jaar: 1999 - 2005

De Origional Indian Tea Band was eigenlijk een voortvloeing  van een familie feestje van de familie Akkerman, waar de broers Jan, Martin, Leo, en Rinnie Akkerman, en hun (ex) zwager Jacob vd Meulen spontaan een aantal oude Country klassiekers ten gehore brachten compleet met cowboy hoeden en sombrero's. De bas werd gespeeld op een zelf gemaakte theekistbas, waarop geschreven stond, Original Indian Tea.

 

 

Rinie akkerman: Dus onze band naam was snel geboren. Dit optreden was zo leuk dat we besloten om er maar een band van te maken. Accordeonist, gitarist en bluesharp speler Kees vd Ploeg werd er bij gehaald, en de repetities konden beginnen. 

Oude Country klassiekers werden van stal gehaald, en op geheel eigen wijze om getoverd in een soort Country fun. 

Ons eerste optreden was een hilarisch gebeuren bij pietje bel, het werd één groot feest. En voor we het wisten speelden we in feesttenten, en Country linedance feesten die in de jaren 90 enorm populair waren. 

Martin en Jacob begonnen zelf nummers te schrijven, en er moest een CD opgenomen worden. In eigen beheer werd de cd '' It pays to buy good tea'' opgenomen in de Sing Sing studio in metselawier. Met prachtige nummers als Cold cold beer, En Rattlesnake Bill.

Later hield Kees het voor gezien, en werd Jasper Vliedstra ingelijfd als fiddle player. 

Een tweede cd werd opgenomen met de naam "Jump the Grand Canyon" die nog CD van de week is geweest bij omrop fryslân. 

Hoogtepunten in die periode waren wel de opening van het veenhoop festival op vrijdagavond, en het Truckstar festival in Assen, en de jaarlijks terugkerende Amerikaanse dag in Rolde, waar wij speelden met bands als Major Dundee, en the Hillbilly Boogieman. 

Na veel gedoe in de band is Jasper gestopt en is Kees weer terug gekomen. Er werd weer volop gewerkt aan nieuwe nummers, maar de spirit was er uit, en later stapten Jan Leo en Jacob uit de band. 

Er werd nog een poging gedaan om de boel te redden Bauke Visser op drums, en Kees Epema op bas, maar de chemie was weg, dus werd besloten om de stekker er uit te trekken. 

Band Flyer