Bezetting:

Marinus Hiemstra - bas
Johan Bosma - gitaar, zang
Jan Akkerman - gitaar
Hans Schnater - gitaar
Egbert Lamsma - drums, zang.
Harry Punter - drums
 
Jaar:
1975 - 1980
Harry Punter was destijds werkzaam bij Stork Friesland in Gorredijk, en Marinus Hiemstra was een van zijn collega’s.
Tijdens de koffiepauze ging het gesprek al snel over de muziek.
 
Harry:  Rinus werkte nog niet zo lang bij ons en ik moest wel even aan hem wennen, hij kwam uit Purmerend en had een vlotte babbel. Hij vertelde dat hij de bas bespeelde en op zoek was naar mede muzikanten.
We spraken toen af om eens een keer te jammen, ik kende in die tijd ook nog wel een paar muzikale jongens die ik in Jennifeu ieder weekend tegen kwam. Dat waren Jan Akkerman en Egbert Lamsma (Eppie) en ik had nog een maat Johan Bosma maar die kwam er iets later bij samen met Hans Schnater. De eerste tijd werd er hard gewerkt om het muzikale niveau wat op te krikken dat was hard nodig.
Maar het was altijd een gezellige boel, vaak begonnen we Zaterdagmiddag al en oefenden we tot een uur of 11.(kratje bier mee natuurlijk)
Daarna met Rinus mee naar de woonark waar we de opnamen beluisterden onder het genot van een pot bier.(klonk altijd geweldig natuurlijk) Rinus was een vindingrijk persoon zo bedrukte hij eigenhandig de T-shirts van onze fans.
We hadden in die tijd een vaste ploeg fans, en de optredens werden goed bezocht 150 personen was geen uitzondering.
Dat heeft ongeveer 2 jaar geduurd, het geplande optreden in Assen in de kroeg de Witterbrug ging niet door, Rinus had dat geregeld maar de rest was het er niet mee  eens en vond dat we er nog niet klaar voor waren.
Toen lag de band dus uit elkaar door onenigheid.
 
Pheres oefenende altijd in Wijnjewoude in het Hervormd  verenigings gebouw dat toen werdbeheerd door fam. van der Ploeg. Ze speelden hoofdzakelijk in Friesland zoals bv. Oldeboorn, Dronrijp Interye. Kootstertille, Beetsterzwaag (Koetshuis) Lippenhuizen, Waskemeer (de Bult), Suawoude, Harkema, Gorredijk (Iependoar) Wergea, enz. enz. Maar ook een keer in Purmerend.
Redactie: Jan, Egbert, Johan en Marinus maakten een doorstart als 4 mans formatie
 
 
Logo Pheres
s
Ford Transit busje
Optreden Pheres
Optreden Pheres
Egbert Lamsma
Hans Schnater
Harry Punter
r
Jan Akkerman
Johan Bosma
Marinus Hiemstra
Artikel in de Drachtster Courant
t
Advertentie met het optreden waardoor de eerste formatie uiteen viel.
 
 
Rinus Hiemstra, Johan Bosma, Jan Akkerman, Egbert Lamsma vormenden de tweede bezetting van Pheres